Газета «Публіка» видається українською та російською мовами. Мовні версії однакові за змістом. Обидві версії можна знайти в роздріб або підписатися на одну з мовних версій.

Передплата / Подписка

Акція заохочення для працівників АТ «Укрпошта»

Сайт «Публіка» — колективний сайт новин. Сайт — у стадії розробки. На сайті матеріалів газети немає, але читачі можуть додавати посилання на цікаві пости у соцмережах, на статті.

Політика конфіденційності та захисту персональних даних

1. Предмет регулювання

Ця Політика конфіденційності та захисту персональних даних (далі — «Політика») визначає умови та цілі збору, зберігання, захисту, обробки, надання та розповсюдження інформації про користувачів Сайту https://www.publika.ua/ .

Сайт не призначений для неповнолітніх користувачів. Закликаємо батьків пояснити своїм дітям проблеми безпеки в Інтернеті.

На Сайті можуть бути посилання на інші веб-сайти. При переході на ці посилання дія цієї Політики на такі сайти поширюватися не буде.

Контакт:

e-mail: topfbua @ gmail.com

2. Персональні дані та інформація

Сайт здійснює обробку даних користувача під час використання ним Сайту:

— реєстраційних даних, що надаються свідомо та добровільно користувачем під час заповнення та підтвердження реєстрації (логіни, паролі, імена та прізвища користувачів, адреси електронної пошти, соціометричні дані та інші дані, зазначені у формах реєстрації), під час редагування (зміни, доповнення) особистих даних; надання (надсилання на Сайт) цих даних за допомогою форм реєстрації та форм редагування на Сайті є згодою суб'єкта персональних даних на обробку своїх персональних даних; ці дані використовуються для зручності користування сервісами Сайту;

— даних, що містять інформацію про дії користувачів, що виражають їхнє особисте ставлення до інформації на Сайті — «подобається», «не подобається», «поділитися» тощо);

— файлів cookie (це невеликі файли, які веб-сайти розміщують на вашому комп'ютері під час перегляду сайтів); повноцінна робота з Сайтом доступна лише при використанні файлів cookie; відключення файлів cookie може призвести до обмеження доступу до змісту та неповноцінного функціонування сервісів Сайту;

— стандартних даних, що автоматично отримуються http-сервером при доступі до Сайту (ip-адреса хоста, адреса запитаного ресурсу, час, тип та інформація про програму перегляду, що надіслала запит ресурсу, вид операційної системи користувача, заголовок, що містить ідентифікатор сесії для авторизованого користувача інформацію про з'єднання, відвідані сторінки Сайту, тривалість знаходження на Сайті тощо).

Сайт не здійснює обробку даних користувача при використанні ним Сайту, якщо щодо опрацювання будь-якої інформації законодавством встановлено певні вимоги (згідно зі статтею 7 Закону України «Про захист персональних даних»).

Треті сторони, наприклад, Facebook, Google та інші, можуть використовувати файли cookie, веб-маяки та пікселі (невеликі фрагменти коду на веб-сторінці), соціальні плагіни та інші технології зберігання даних для збору або отримання інформації з Сайту та застосовувати цю інформацію для надання сервісів вимірювання та націлення реклами. Кожен користувач може заборонити збирання та використання цієї інформації, механізм здійснення вибору можна знайти на сторінках:

http://www.aboutads.info/choices

http://www.youronlinechoices.eu/

На Сайті передбачено вставку інформації від третіх осіб методом oЕmbed (oembed.com). oEmbed — відкритий формат, створений для спрощення впровадження вмісту однієї веб-сторінки в іншу. У ролі контенту може бути фотографії, відеоролики, посилання чи інші типи даних. Обмін інформацією відбувається між третіми сторонами та Сайтом. Треті сторони реалізують oEmbed API для забезпечення доставки цього контенту споживачеві. API - опис способів (набір класів, процедур, функцій, структур або констант), якими одна комп'ютерна програма може взаємодіяти з іншою програмою.У третьих сторон есть свои Политика конфиденциальности и защиты персональных данных.

Google Analytics використовується для аналізу відвідуваності сайту. Адреса Політики конфіденційності та захисту персональних даних Google: https://policies.google.com/privacy?hl=ru.

Facebook API використовується для входу та реєстрації на Сайті за допомогою соціальної мережі Facebook, для розміщення коментарів, а також для вставки матеріалів oEmbed. Facebook Pixel використовується для надання сервісів вимірювання та націлення реклами користувачам та відвідувачам Сайту. Адреса Політики конфіденційності та захисту персональних даних Facebook: https://www.facebook.com/policies.

Instagram API використовується для входу та реєстрації на Сайті за допомогою соціальної мережі Instagram API, а також для вставки матеріалів oembed. Адреса Політики конфіденційності та захисту персональних даних Instagram API: https://www.instagram.com/legal/privacy/.

Twitter API використовується для входу та реєстрації на Сайті за допомогою соціальної мережі Twitter, а також для вставки матеріалів oembed. Адреса Політики конфіденційності та захисту персональних даних Twitter: https://twitter.com/ru/privacy.

Youtube API використовується для вставки матеріалів oembed. Адреса Політики конфіденційності та захисту персональних даних Youtube: https://policies.google.com/privacy?hl=ru.

Imgur API використовується для вставки матеріалів oembed. Адреса Політики конфіденційності та захисту персональних даних Imgur: https://imgur.com/privacy.

Можливі інші треті сторони, на Сайті використовується інформація лише тих сторін, які забезпечують захист прав користувачів. У вставках будуть вказані адреси сайтів цих третіх сторін, на сайтах також представлені свої Політика конфіденційності та захисту персональних даних.

LiqPay — платіжний сервіс, який дозволяє здійснювати моментальні платежі за допомогою мобільного телефону, інтернету та платіжних карток Visa, Master. Умови та Правила надання послуг у системі LiqPay: LiqPay.

3. Застосоване законодавство

Відносини, що розглядаються в цій Політиці, пов'язані зі збором, зберіганням, обробкою, розповсюдженням та захистом інформації про користувачів сайту, регулюються законами України, в тому числі, але не виключно:

«Про захист персональних даних»,

«Про ратифікацію Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних та Додаткового протоколу до Конвенції про захист осіб у зв'язку з автоматизованою обробкою персональних даних щодо органів нагляду та транскордонних потоків даних»,

«Про інформацію»,

«Про рекламу»,

«Про телекомунікації»,

«Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах»,

а також відповідно до Правил використання Сайту та інших актів, що регулюють діяльність Сайта.

4. Права суб'єкта персональних даних

Ваші права як суб'єкта персональних даних врегульовані Законом України "Про захист персональних даних". Актуальний текст закону знаходиться за адресою: http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2297-17.

Для оновлення, отримання доступу, внесення змін, блокування, видалення своїх персональних даних, відкликання згоди на обробку персональних даних, яке Вами надано Сайту згідно з цією Політикою, будь ласка, звертайтеся за зазначеним у п.1 контакті.

5. Обробка персональних даних

Обробка та зберігання даних персональних даних здійснюється в дата-центрах хмарного сервісу Digital Ocean (https://cloud.digitalocean.com), а також за контактом Сайту, зазначеним у п.1. Персональні дані зберігаються протягом терміну трохи більше, ніж це необхідно з метою їх обробки. При видаленні облікового запису видаляються й персональні дані.

6. Використання файлів cookie

Файл cookie — це невеликий фрагмент тексту, який передається у браузер із Сайту третіх країн. Він допомагає Сайту запам'ятати інформацію про вас, наприклад, якою мовою ви волієте його переглядати. Це буде корисно під час наступного відвідування Сайту. Завдяки файлам cookie перегляд Сайту стає значно зручнішим.

Більшість браузерів спочатку налаштовані на отримання файлів cookie, проте ви можете скинути ці налаштування і вказати, щоб браузер блокував усі файли cookie або сповіщав про надсилання цих файлів. Просимо врахувати, що деякі функції та служби Сайту не зможуть працювати належним чином, якщо вимкнути файли cookie.

7. Умови доступу та захист персональних даних

Сайт використовує загальноприйняті стандарти технологічного та операційного захисту інформації та персональних даних від втрати, неправильного використання, зміни чи знищення.

Сайт надає доступ до особистої інформації іншим компаніям та приватним особам, які не мають відношення до Сайту, лише за обмежених обставин, коли необхідне дотримання всіх чинних законів, постанов чи дійсного запиту з державних органів; розслідування потенційних порушень; при виявленні та запобіганні шахрайським діям; під час вирішення проблем безпеки.

8. Зміна Політики

Користувач, використовуючи Сайт, прийняв умови цієї Політики та те, що до цієї Політики можуть вноситися зміни та доповнення, у тому числі, за зміни вимог законодавства. Зміни, які вносяться до Політики, публікуються Сайтом на цій сторінці.